Home > Tandarts Behandelingen > Tandprothetiek

Tandprothetiek

Kunstgebit (uitneembare tandprothese)

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Tandprothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen (een partiële prothese) of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen (een volledige prothese). De kwaliteit en het uiterlijk van een tandprothese zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een tandprothese draagt.

Partiële tandprothese: plaat- of frameprothese

Als u een aantal tanden of kiezen kwijt bent, zorgt een partiële tandprothese ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Daarnaast kan de partiële tandprothese ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden bovendien de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf. Zonder de partiële tandprothese gaan de natuurlijke tanden namelijk scheef staan of kunnen ze verplaatsen. Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële tandprothese wordt vervaardigd, wordt een partiële tandprothese ook wel plaat- of frameprothese genoemd.


Vraag het aan De Tandartsenkliniek

Met onderstaande gegevens kunnen onze tandartsen in Rijswijk, Zoetermeer en Hoofddorp uw vraag snel en persoonlijk beantwoorden. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

Uw naam*
Uw telefoonnummer*
Uw e-mailadres*
Uw vraag*