Precies om deze redenen moet je jouw zorgverzekering nakijken

Harde of zachte tandenborstel?
Een harde of zachte tandenborstel? Wat is beter?
19 oktober 2018
kerstdiner en oliebollen schade aan je tanden
Kerstdiner en oliebollen: schade aan je tanden
29 december 2018

Precies om deze redenen moet je jouw zorgverzekering nakijken

jouw zorgverzekering nakijken

Precies om deze redenen moet je jouw zorgverzekering nakijken

Dekt jouw zorgverzekering tandartskosten wel?

Je denkt misschien dat een basisverzekering alle nodige zorgkosten dekt en dat je verder geen zorgen hoeft te hebben. Toch heb je vaak een aanvullende verzekering nodig wanneer je wil dat jouw zorgverzekering tandartskosten dekt. De oorzaak hiervan is dat dit bij elke verzekeraar anders is. Dit doen zij echter niet voor niets. Weet je zo niet uit het hoofd of jij voor tandartskosten een extra aanvullende verzekering nodig zou hebben? Dan is dat een goede reden om dit even na te kijken. Maar er zijn ook andere redenen. Deze zullen hieronder verder worden beschreven. Je wil natuurlijk niet te veel betalen voor die paar keer per jaar dat je in de tandartsstoel ligt.

Een volledige dekking van tandartskosten

Wist je dat sommige aanvullende verzekeringen niet alle tandartskosten dekken? Zelfs als je dus een aanvullende tandartsverzekering hebt, kun je voor bepaalde dingen niet verzekerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een beugel. Deze zijn vaak erg duur, dus kan het zijn dat een verzekeringsmaatschappij zich niet aan deze verzekering wil wagen. Daarnaast kan het zijn dat deze alleen wordt vergoed voor kinderen van achttien jaar of jonger. Of dat een beugel juist wel voor volwassenen wordt vergoedt, maar alleen gedeeltelijk. Zoals hierboven al werd vermeld, is dat per zorgverzekeraar verschilt. Dit doen zij om een averechtse selectie te voorkomen en de premies relatief laag te kunnen houden. Heb je al uitgezocht of jouw basis- of aanvullende verzekering deze tandartskosten dekt? En kwam hieruit dat dat niet zo was? Dan kun je hieronder lezen hoe je een verzekering gemakkelijk aanpast.

Het aanpassen van een zorgverzekering

Het aanpassen van jouw zorgverzekering hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Heb je toch hulp nodig, omdat je niet weet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij leggen het je uit. Als eerste moet je goed weten wat je precies wil aanpassen aan de verzekering. Stel, je neemt in dit geval enkel een aanvullende tandartsverzekering. Dan is het zaak dat je eerst inlogt bij de website van de verzekeraar. Vervolgens kies je voor details bij je zorgverzekering. Hierna klik je op wijzigen en pas je jouw zorgverzekeringspakket naar jouw persoonlijke wensen aan. Heb je hier om welke reden dan ook extra hulp bij nodig? Bel dan voor de zekerheid jouw zorgverzekeraar, zodat het aanpassen ook correct verloopt. Houd goed in je achterhoofd dat je dit als gemachtigde doet, wanneer je dit wijzigt voor je kind.

WhatsApp chat WhatsApp ons