fbpx

Zoveel bacteriën zitten er in jouw mond!

Eeen modtwattes?! Een mondpik!
Een mondwattes?! Een mondpik!
29 januari 2019
mondverzorging
5 producten voor mondverzorging
15 maart 2019

Zoveel bacteriën zitten er in jouw mond!

bacteriën in mond

In het donker

In je mond zitten miljarden bacteriën verstopt. Deze kunnen zowel goed als slecht zijn. De goede bacteriën zijn er voor een reden. Net als de enzymen waaruit jouw speeksel bestaat en het weefsel van je tandvlees. Dit is zeer natuurlijk. De slechte bacillen komen er vaak niet vanzelf. Jouw mond is wel de meest aantrekkelijke plek hiervoor. En dat heeft drie redenen. Als eerste is het erg donker in je mond wanneer deze gesloten is. In deze situatie groeien bacillen sneller. Bovendien zijn er andere omstandigheden waarin deze organismen zich graag in jouw mond verstoppen.

De ideale temperatuur voor bacteriën

Net als virussen gaan bacillen dood bij de kooktemperatuur van 100 graden Celsius. Maar we weten allemaal dat de mond verbrand bij deze temperatuur.. Daarnaast weten we ook dat bepaalde bacillen dood gaan onder het vriespunt, maar ook die temperatuur halen wij niet in de mond! Onze mond is zo rond de 37 graden Celsius. Dit is DE ideale temperatuur voor bacillen om zich te vermenigvuldigen en te verspreiden.

Vocht, vocht en nog eens vocht

Een vochtige omgeving met een bepaalde PH waarde is noodzakelijk voor de overleving van bacillen. Deze en de bovenstaande omstandigheden zijn ideaal voor de groei van het aantal bacillen in onze mond. Jammer genoeg kunnen we aan deze situatie niet veel doen. Het zou namelijk niet goed zijn voor je mond maar ook niet voor je gezondheid. Wat je wel kan doen? Je mond goed schoonmaken!! Door minstens twee keer per dag je tanden te poetsen. Hoe je dit het beste doet? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Tips van ons

Een elektrische tandenborstel slijt van nature sneller dan een handtandenborstel. Dit komt omdat deze veel sneller over je tanden beweegt. Zo verwijdert deze tandplak en bacteriën grondiger. Ook hebben elektrische tandenborstels een sensor die aangeeft wanneer je te hard poetst. Geeft je tandenborstel aan dat je te hard poetst? Duw dan wat minder hard tijdens het poetsen van je tanden. Iedereen weet dat een goede tandenborstel de basis is voor de dagelijkse mondhygiëne. Het is daarom logisch dat je deze na een bepaalde tijd ook vervangt. Maar hoe zit dat dan met tandpasta? Het verwijdert natuurlijk geen tandplak, dus kan het overbodig lijken. Tandpasta houdt je tanden echter zeer gezond en sterk. Het zorgt er namelijk voor dat je tanden wit blijven en hun glazuur niet verliezen. Poets dus altijd met een goede tandpasta.

WhatsApp App ons