fbpx

Bang voor de tandarts? Wat moet je nu?

mondwater
Is mondwater echt goed voor je tanden?
29 april 2020
tandsteen verwijderen
De beste manieren om tandsteen te verwijderen
29 juni 2020

Bang voor de tandarts? Wat moet je nu?

Zie jij als een blok op tegen een bezoek aan de tandarts? Misschien ben je zelfs al jaren niet meer geweest. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn in Nederland maar liefst 800.000 mensen met een fobie voor de tandarts. Het is dus helemaal niet zo gek als je hier ook last van hebt! Maar hoe komt het dat je bang bent voor de tandarts? En wat doe je eraan?

Oorzaak bang voor de tandarts

Je angst voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je in het verleden een nare ervaring gehad bij de tandarts. Sommige mensen hebben al in hun jeugd vervelende pijnlijke behandelingen ondergaan. Deze angst blijft in hun volwassen leven aanwezig. Anderen hebben de angst van hun ouders meegekregen.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je deze blog leest, dan is het voor deze tip misschien te laat. Toch is voorkomen van angst, beter dan het behandelen van de angst. Je kunt voor je kinderen van het tandartsbezoek een feestje maken. Als het kind nog niet toe is aan controles kun je het meenemen naar je eigen tandartsbezoeken. Maak het bezoek zo normaal mogelijk, dan wordt het in het latere leven ook geen probleem om naar de tandarts te gaan.

Praat erover met je tandarts

Wat de oorzaak van je angst ook is, praat erover met je tandarts. Zo kunnen we er rekening mee houden tijdens de behandeling. Krijg je tijdens de behandeling een naar gevoel? We kunnen altijd stoppen. Geef het op tijd aan en laat de angst niet te ver oplopen. Voor sommige mensen helpt het om mee te kijken tijdens de behandeling. Dit haalt het mysterie uit de angst. We kunnen je vaak een spiegel geven om mee te kijken. Zit je angst vooral in de pijn? In dat geval kunnen we je altijd verdoven.

Angsttandarts

Wij hebben ons gespecialiseerd in angstklachten. Dit betekent dat onze tandartsen extra getraind zijn in het behandelen van mensen die bang zijn voor de tandarts. Je kunt er gerust op zijn dat we bijna dagelijks patiënten zien die net zo zeer tegen het bezoek opzien als jij. Toch kunnen we deze patiënten altijd geruststellen tijdens het bezoek. Ieder bezoek gaat weer een beetje beter. Het doel is om ervoor te zorgen dat je met een gerust gevoel bij ons langskomt.

WhatsApp App ons