Beste tandpasta’s ter wereld?

mooi gebit
Een mooi gebit krijg je zo!
30 april 2019
Vanaf welke leeftijd moet je kind naar de tandarts?
29 juni 2019

Beste tandpasta’s ter wereld?

Beste tandpasta’s

Wat zijn de beste tandpasta’s ter wereld? Om gelijk dat even de wereld uit te helpen: die zijn er niet! Er is ontzettend veel op de markt te vinden en het gaat er eigenlijk om welke tandpasta het beste is voor jou! Dat kan aan een aantal dingen liggen. Heb je gevoelige tanden of vaak last van gaatjes. Of vind je het belangrijk dat de smaak van de tandpasta goed is? Wij nemen een aantal dingen onder de loep.

De basis voor gezonde tanden en beste tandpasta’s

De basis is nodig om je mond goed te verzorgen, welke tandpasta je ook gebruikt. Poets twee keer, het liefst drie keer, je tanden per dag. Zo hou je ze veel langer in een goede gezondheid. Zorg dat je een toefje van ongeveer een centimeter op je tandenborstel neemt, maak je tandenborstel een beetje nat en zet de tandenborstel op je tand en een deel op je tandvlees.

Zo verzorg je je tanden

Maak vervolgens rustige bewegingen met je tandenborstel. Ga er niet als een gek overheen poetsen, want dan heb je kans dat je last krijgt van schrikkend tandvlees. Dat betekent dat je tandvlees zich terugtrekt en de zenuwen van je tanden voor een deel bloot komen te liggen. Van belang dus dat je elke keer als je naar een andere tand gaat, je de tandenborstel van de gepoetste tand haalt en vervolgens neerzet bij de volgende tand. Zo maak je gedurende twee minuten je hele mond schoon.

Welke eigenschappen hebben de beste tandpasta’s?

Enfin, de basis is besproken. Maar welke zijn de beste tandpasta’s? Kies in ieder geval een tandpasta waar fluoride in zit. Deze helpen om je tanden stevig te houden en het houdt cariës uit je mond. Je tanden worden ook steviger van fluoride. Kies ook voor een frisse smaak van de tandpasta. Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk! Maar test er vooral een paar om te zien wat het beste voor je werkt. Sommige mensen houden van een heel scherpe mint smaak terwijl anderen juist meer een kruidige smaak zouden willen.

Je komt een heel eind als je je eigen tanden goed verzorgt. Dat neemt niet weg dat je je tanden zo’n twee keer per jaar moet laten controleren bij de tandarts. Hoe goed je ook poetst, ze moeten een check krijgen om de zoveel maanden! Je doet er goed aan om dit bij een specialist te laten doen. Bij De Tandartsenkliniek ben je aan het juiste adres. Hier kunnen ze ook advies geven over de beste tandpasta’s.

WhatsApp WhatsApp ons