fbpx

De 5 meest bijzondere gebitten van de wereld

mondverzorging
5 producten voor mondverzorging
15 maart 2019
mooi gebit
Een mooi gebit krijg je zo!
30 april 2019

De 5 meest bijzondere gebitten van de wereld

bijzondere gebitten

Bijzondere gebitten

Een gebit hebben we allemaal. Of deze nu in goede of in slechte staat is! We willen allemaal een mooi en verzorgd gebit hebben. Dit ziet er niet alleen goed uit, het is bovendien heel goed om je gebit goed te verzorgen! Zo blijft je gebit jaren gezond. Een gebit is over het algemeen vrij standaard. Een lange rij tanden die je kan laten zien wanneer je lacht of praat.

Maar je kan er ook voor kiezen om iets anders met je gebit te doen. Wij hebben de 5 meest bijzondere gebitten van de wereld op een rijtje gezet.

Gouden tand

Een gouden tand komt best vaak voor. Dit doen mensen dan ook lang niet altijd voor de sier! Vroeger was het heel gebruikelijk om een gouden tand te nemen als je oorspronkelijke tand er om wat voor reden dan ook niet meer was. Zo kon je het gaatje opvullen met een stukje goud. Goud is dan ook bijna onverwoestbaar in je mond.

Grill

Wat voortkomt uit de gouden tand is de grill. Een grill is een stukje goud, platina of zilver dat je over je tanden heen plaatst. Vaak gebeurt dit bij de voortanden. Een grill wordt voornamelijk in de hiphop en rap wereld gezien. Het is een teken van rijkdom als je een grill kan kopen en dragen. Maar ook is het sinds kort vaker te zien bij andere mensen. Dan is het vaak een subtielere variant, met een randje aan de bovenkant van je tanden bijvoorbeeld. Of slechts een balkje dat tussen de voortanden wordt geplaatst.

Piercing vlakbij je tandvlees

Een trend die de laatste jaren te zien is, is die van het nemen van een piercing vlakbij je tandvlees. Klinkt wel een beetje eng, hè? Er wordt bijvoorbeeld een ringetje geplaatst aan de binnenkant van je mond, op het stukje in het midden van je tanden. Dit stukje mond heeft als het ware een vliesje en daarin wordt de piercing dan geplaatst. Dat zijn pas echt bijzondere gebitten!

De maya’s en jade

De maya’s hadden vroeger ook bijzondere gebitten door middel van versieringen op hun tanden. Zo zijn in graven tanden gevonden die niet gewoon zijn. Zo boorden de maya’s gaatjes in de tanden, waarna ze er een stukje jade in plaatsten. Dit was ook om aan anderen te tonen hoeveel rijkdom ze hadden.

Zwarte tanden bij Japanse vrouwen

Voor de Tweede Wereldoorlog was het heel normaal dat Japanse vrouwen net na het trouwen hun tanden zwart maakten. Dit werd gezien als een schoonheidsideaal zelfs! En je kon gelijk zien dat een vrouw bezet was door een andere man.

Als dit alles toch wat te veel voor je is, zorg er dan in ieder geval voor dat je je tanden goed laat verzorgen. Zo gaan ze het langst met je mee! Door elk half jaar een controle te hebben voorkom je problemen met je tanden. De tandarts kan je tanden zo goed in de gaten houden.

WhatsApp WhatsApp ons