fbpx

Dit is waarom een angsttandarts kan helpen

goede voornemens
Goede voornemens voor een gezonde mond
29 december 2020

Dit is waarom een angsttandarts kan helpen

Dit is waarom een angsttandarts kan helpen

Dit is waarom een angsttandarts kan helpen

Als je angst voor de tandarts hebt, dan kan dit enorm belemmerend zijn! Je wilt natuurlijk dat je gebit gezond blijft, maar je stelt een bezoekje voor een check het liefst voor altijd uit. Toch is het zeker de moeite waard om te kijken of een angsttandarts niks voor je is. Er zit een wezenlijk verschil tussen een gewone tandarts en een angsttandarts. Dit is waarom een angsttandarts kan helpen.

Op je gemak

Een angsttandarts is ervoor getraind om angstige mensen te ontvangen. Hij of zij zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen. Dan gaat het bijvoorbeeld alleen al om een warm welkom. Geen haast bij je afspraak, nee, de angsttandarts zal de tijd voor je nemen.

Stap voor stap een uitleg

Het volgende dat de angsttandarts zal doen, is de behandeling stap voor stap uitleggen. Hij of zij legt uit wat er precies gaat gebeuren en welke instrumenten je mond in gaan. Dat maakt de kans aanzienlijk kleiner dat je ergens van schrikt! Je zal zien dat het heel veel scheelt als iemand je stap voor stap meeneemt in de behandeling. Je leert er nog eens wat van!

Wil je een break?

Als je een break wilt, dan kun je dit altijd aangeven. Dit kan natuurlijk ook bij een gewone tandarts, maar bij de angsttandarts is dit iets wat je op het hart wordt gedrukt. Geef gewoon aan als het even te veel is geworden en laat je niet te veel afleiden door je emoties.

Relativeer

Over emoties gesproken, het kan allemaal best intens zijn. Probeer je emoties onder controle te houden als je tranen voelt opkomen. Huilen lost niet veel op als je met je mond open op de behandeltafel ligt… Probeer te relativeren, er zijn tal van mensen die al eerder een dergelijke behandeling gehad hebben en met die mensen gaat het ook goed. Probeer die ‘mantra’ voor jezelf te herhalen als je angst voelt opkomen.

Angsttandarts voor je kind

Als je als kind angst voor de tandarts hebt, dan krijg je natuurlijk een beloning na de behandeling! De angsttandarts zal de cadeaus laten zien. Ga je voor een stuiterbal of ander speeltje? Mocht je tandarts dit niet hebben, beloon je kind dan na afloop met bijvoorbeeld een ijsje. Zo heeft hij of zij iets om naar uit te kijken.

Ben je op zoek naar een professionele angsttandarts? Kijk dan eens bij de Tandartsenkliniek! Je mag gerust een keer langskomen om te zien hoe het voelt om er te zijn. Wees welkom!

WhatsApp App ons