fbpx

Een mooi gebit krijg je zo!

bijzondere gebitten
De 5 meest bijzondere gebitten van de wereld
29 maart 2019
Beste tandpasta’s ter wereld?
29 mei 2019

Een mooi gebit krijg je zo!

mooi gebit

Een mooi gebit

Wie wil er nou geen mooi gebit hebben? Dat wil natuurlijk iedereen! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je gebit zo mooi mogelijk te maken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de natuur een beetje te helpen… Zoals te zien is in onderstaand filmpje:

Zij kiest ervoor om facings te laten zetten. Maar wat kan je allemaal nog meer doen om een mooi gebit te krijgen? Wij hebben het hieronder op een rijtje gezet.

Tanden poetsen en stoken

Ja dat weet iedereen.. Maar we willen toch nog even benadrukken hoe belangrijk het is dat dit minstens twee keer per dag gebeurt! Eigenlijk is drie keer zelfs nog beter, na elke maaltijd. Tanden stoken is daarnaast ook heel belangrijk om je tandvlees helemaal gezond te houden. Als je dit één keer per dag doet zit je goed. Je kan vaak net wat meer tussen je tanden uithalen als je stookt en zo voorkom je plak.

Tanden bleken

Een ietwat rigoureuze behandeling is om je tanden te laten bleken. Je kan dit laten doen, maar denk er wel over na dat dit een tijdelijke oplossing is om je tanden er mooi uit te laten zien. Je tanden gaan namelijk sowieso weer verkleuren en dan moet je het weer laten behandelen wil je dezelfde witte tint behouden.

Gezond eten

Wat heeft gezond eten te maken met je gebit? Nou, heel veel! Als je voldoende vitamines binnenkrijgt zal dit ook een positief effect hebben op je gebit. En dan met name op je tandvlees. Zo is vitamine D heel goed voor je tandvlees. Zo hou je deze veel langer goed en gezond!

Bezoek de tandarts regelmatig

Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig de tandarts bezoekt om je gebit te laten controleren op gaatjes of andere onwenselijkheid. Het beste is om dit 1 keer in het half jaar te doen. Je kan dan ook eventueel je mond laten reinigen door de mondhygiënist. Je doet er verstandig aan om dit 1 keer in het jaar te laten doen. Zo heb je de meeste kans om op de lange termijn een mooi gebit te hebben en te behouden! Je kan bij De Tandartsenkliniek terecht voor een tandarts bezoek. Je kan in zowel Zoetermeer als Rijswijk terecht bij de tandartsen.

WhatsApp WhatsApp ons