fbpx

Help! Welke tandenborstel moet ik kiezen?

wittere tanden
Onze tips om wittere tanden te krijgen
29 september 2020
leren tandenpoetsen
Zo leren jouw kinderen tandenpoetsen
29 november 2020

Help! Welke tandenborstel moet ik kiezen?

tandenborstel

In de drogist zie je vaak tientallen verschillende tandenborstels staan. Het is logisch dat je je dan afvraagt: zit hier nu echt zoveel verschil tussen? Hoe maak je de juiste keuze tussen al deze verschillende tandenborstels?

Handtandenborstel of elektrisch poetsen?

De eerste overweging die je moet maken is de keuze tussen een handtandenborstel en een elektrische tandenborstel. Eigenlijk kunnen we iedereen adviseren om elektrisch te poetsen. Hiermee maak je automatisch veel meer poetsbewegingen dan bij een handtandenborstel. Bovendien kom je gemakkelijker bij je achterste kiezen. Hierdoor verwijder je met een elektrische tandenborstel veel meer tandplak dan wanneer je met de hand poetst. Een handtandenborstel kan handig zijn als je op vakantie bent, we raden het alleen niet aan voor dagelijks gebruik.

Sonische of roterende opzetborstel

Als je de keuze hebt gemaakt voor een elektrische tandenborstel kun je kiezen uit een sonische opzetborstel of een met een roterende kop. Een sonische opzetborstel lijkt het meest op een handtandenborstel, als je dit prettig vindt kun je voor een sonische borstel kiezen. De meest gebruikte tandenborstel heeft echter een roterende kop. Een roterende opzetborstel komt iets gemakkelijker bij je achterste kiezen, doordat je deze niet op en neer hoeft te bewegen.

Poetsdruksensor?

Veel elektrische tandenborstels hebben tegenwoordig een poetsdruksensor. Deze sensor geeft aan wanneer je te hard drukt op de tanden. Dit is namelijk niet goed voor je tandvlees en je glazuur. De tandenborstel geeft in dat geval bijvoorbeeld licht, waardoor je weet dat je te hard drukt. Wij raden zeker aan om een exemplaar met poetsdruksensor te gebruiken.

Smart tandenborstels

De nieuwste trend op het gebied van tandenborstels is smart poetsen. Deze borstels maken gebruik van bluetooth. Je kunt een app downloaden waarmee je inzage krijgt in de manier waarop je poetst. De app geeft aan op welke manier je het poetsen kunt verbeteren. Het is absoluut niet nodig om een smart tandenborstel te gebruiken, maar het is zeker een leuke gadget. Als je net zo gek bent op mondhygiëne als wij kan het leuk zijn om een dergelijke tandenborstel te gebruiken.

Opzetborstels

Tot slot heb je voldoende opzetborstels nodig. Wij raden aan om in ieder geval iedere drie maanden je opzetborstel te vervangen, tenzij de borstel dan al te beschadigd is. De keuze voor een opzetborstel is persoonlijk, kies er daarom vooral een die jou aanspreekt. Voor gevoelige tanden en bloedend tandvlees raden we aan om een sensitive borsteltje te gebruiken met zachte haren. Maar er zijn ook opzetborstels voor wittere tanden of om extra grondig te poetsen.

WhatsApp App ons