Jeugdtandarts in Rijswijk en Zoetermeer

Waar dappere kinderen het grote bacteriemonster verslaan

Voor kinderen is er een speciale jeugdtandarts in Rijswijk en Zoetermeer actief bij De Tandartsenkliniek. Deze arts is speciaal opgeleid om kinderen te behandelen op een pedagogisch verantwoorde manier. De behandelingen zijn aangepast op zowel de behoeften als de belevingswereld van kinderen. En dat maakt een bezoek aan de jeugdtandarts wel heel erg interessant!

Voorafgaand aan de Jeugdtandarts Rijswijk

Jeugdtandarts RijswijkVoordat u met uw kinderen naar de jeugdtandarts in Rijswijk of  naar Tandarts Zoetermeer gaat, is het een goed idee om ze eerst over een bezoek aan de tandarts te vertellen. Via de website van De Tandartsenkliniek kunt u een speciale folder downloaden waar precies in staat vermeld, hoe u dat het beste kunt aanpakken. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om uw kind eerst een keertje mee te nemen wanneer u zelf naar de tandarts gaat. Aan het einde van het bezoek, kan uw kind dan even op de behandelstoel zitten, wat natuurlijk erg spannend is. Dan kunt u samen met de tandarts vertellen dat de jeugdtandarts in Rijswijk of Zoetermeer de volgende keer misschien ook eventjes in zijn of haar mond gaat kijken. Op die manier is het al heel wat minder eng, dan wanneer u dit niet zou doen. Het kind heeft immers al een beetje een beeld kunnen vormen over een behandeling bij de jeugdtandarts. Hierdoor zal hij of zij een stuk rustiger met u mee gaan dan wanneer hij of zij overvallen zou worden. Ook kunt u een dag van tevoren een verhaaltje voorlezen of een tekenfilm laten zien over een bezoek aan de tandarts.

Vanaf wanneer brengt u een bezoek aan de Jeugdtandarts in Rijswijk of Zoetermeer

Het slimste is om vanaf ongeveer twee jaar, uw kind mee te nemen voor een jaarlijkse controle bij de jeugdtandarts in Rijswijk en Zoetermeer. Dan zijn namelijk de tanden van het melkgebit al verschenen. Dit melkgebit is een gebit dat goed onderhouden dient te worden. Gaatjes en dergelijke zijn voor kinderen vaak vele malen vervelender dan voor volwassenen. Een gelukkig kind heeft een gezond gebit.