Een mondwattes?! Een mondpik!

kerstdiner en oliebollen schade aan je tanden
Kerstdiner en oliebollen: schade aan je tanden
29 december 2018
bacteriën in mond
Zoveel bacteriën zitten er in jouw mond!
14 maart 2019

Een mondwattes?! Een mondpik!

Eeen modtwattes?! Een mondpik!

Wat is een mondpik precies?

Een mondpik of water floss is een apparaat waar je je tanden mee kunt schoonmaken. Deze haalt met behulp van een waterstraal de tandplak tussen jouw tanden weg. Misschien herken je dit apparaat van jouw eigen tandartspraktijk. De tandarts gebruikt namelijk ook een water floss. Maar waarom is dit eigenlijk een goed alternatief voor flossen of rageren? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Bovendien zal er worden uitgelegd waar je de mondpik kan verkrijgen. Daarbij krijg je nog een aantal tips om je gebit extra schoon te kunnen houden.

Waarom flossen of rageren als het ook anders kan?

Tijdens het flossen haal je tandplak tussen je tanden weg met een draadje. Tijdens het rageren gebruik je daarentegen een klein borsteltje. En hoewel rageren de tandplak beter verwijdert, kan dit toch krassen veroorzaken. Voorkom dit fenomeen door een water floss te gaan gebruiken. Hiervan kun je namelijk de druk zelf instellen, zodat je jouw tanden grondig reinigt. Bovendien doet het geen pijn wanneer je last hebt van gevoelig of ontstoken tandvlees. Dat is dus een win-win situatie! Maar waar kun je zo’n apparaat eigenlijk verkrijgen? De tandarts gebruikt ze dan wel, maar ze staan niet achter de toonbank van de receptie. In tegenstelling tot tandpasta en ragertjes.

Waar is de mondpik verkrijgbaar?

Een water floss apparaat is zowel bij de elektronica winkel bij jou in de buurt. Ook kun je een mondpik heel gemakkelijk via internet bestellen. Wanneer je dit doet, is het wel verstandig op de prijs, verzendkosten en het aantal eerdere bestellingen te letten. Zo weet je zeker dat je het juiste product koopt en niet opgelicht wordt. Een water floss is dus best een heel handig apparaat om in huis te hebben. Toch zijn er een aantal dingen die je moet blijven doen wanneer je je gebit écht schoon wil houden.

Extra tips voor het schoonhouden van je tanden

Naast het gebruiken van de mondpik, is het ook nog steeds verstandig om je tanden te blijven poetsen. Tanden hebben namelijk nog steeds fluoride nodig. Hiervoor moet je met een geschikte tandpasta poetsen. Daarnaast kan een mondpik niet volledig gebruikt worden om tandplak te verwijderen. Ook is dit geen vervanging voor controle afspraken bij de tandarts. De reden hiervan is dat je niet altijd zelf kan zien wanneer je toch een gaatje hebt. De tandarts kan dit wel. Deze kan het gaatje bovendien ook vullen.

WhatsApp WhatsApp ons