fbpx

Onze tips om wittere tanden te krijgen

beugel
Heeft een beugel echt nut?
29 augustus 2020
tandenborstel
Help! Welke tandenborstel moet ik kiezen?
29 oktober 2020

Onze tips om wittere tanden te krijgen

wittere tanden

Een van de veel gestelde vragen is: hoe krijg ik wittere tanden? Belangrijk om te weten is dat niemand van nature hagelwitte tanden heeft, er zit altijd in meer of mindere mate een gele gloed overheen. Toch blijft de Hollywood smile een schoonheidsideaal. Daarom delen we onze belangrijkste tips om op een natuurlijke manier wittere tanden te krijgen.

Tip 1: Poetsen, poetsen, poetsen

Een belangrijke manier om te voorkomen dat je tanden geler worden is door twee keer per dag goed te poetsen. Om wittere tanden te krijgen is het niet alleen belangrijk dat je twee keer per dag twee minuten poetst, maar het is ook belangrijk dat je op de juiste manier poetst. Dit doe je door een elektrische tandenborstel te gebruiken en een ronde beweging van het tandvlees naar de tand te maken.

Tip 2: Pas op met koffie, thee en rode wijn

Voedsel kan ervoor zorgen dat de kleur van je tanden wordt aangetast. Drink daarom niet teveel koffie, zwarte thee en rode wijn. Ook voedingsmiddelen met kunstmatige kleurstoffen, zoals snoep, kunnen de tanden aantasten. Gebruik deze voedingsmiddelen met mate.

Tip 3: Stop met roken

Roken is om verschillende redenen slecht voor je gebit. Je kunt er ontstekingen van in je mond krijgen, het vergroot de kans op mondkanker maar het maakt je tanden ook geel of zelfs bruinig. Rookaanslag komt op je tanden en is vervolgens erg moeilijk te verwijderen. Stop daarom met roken als je dit doet.

Tip 4: Laat je gebit professioneel reinigen

We raden iedereen aan om twee keer per jaar je gebit te laten reinigen bij de mondhygiënist. Deze verwijdert tandplak en tandsteen op plekken waar je zelf moeilijk bij kunt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts te brengen, ter controle.

Tip 5: Handige trucjes

Hoe wit je tanden eruit zien is vaak ook een optische illusie. Het gebit van iemand met een erg lichte huid zal er bijvoorbeeld snel geler uitzien dan wanneer je bruiner bent. Daarnaast kan een koele rode lipstick ervoor zorgen dat de tanden witter lijken, terwijl een oranjerode lipstick de tanden juist geler lijkt te maken.

Tip 6: Bleken

Mochten deze tips onvoldoende resultaat geven, dan is tanden bleken de enige oplossing die snel en goed resultaat geeft. Laat dit altijd bij een tandartskliniek doen, in plaats van door iemand die hier niet voor heeft gestudeerd. Ga ook niet aan de slag met zelfbleekmaterialen. Deze maken de tanden meestal niet veel witter, maar tasten het tandglazuur wel aan.

WhatsApp App ons