Tandtechnicus Rijswijk en Zoetermeer

Met de Tandtechnicus in Rijswijk en Zoetermeer, een kijkje achter de schermen

U heeft als het goed is minimaal een keer per jaar contact met uw tandarts. Ook zal het voorgekomen zijn dat u eens of meermaals naar een tandheelkundig specialist bent doorverwezen. Zowel uw reguliere Tandarts als Tandheelkundig specialisten maken dikwijls gebruik van bepaalde materialen. Materialen die dikwijls een functioneel doel hebben aan de binnenkant van uw mond. Deze materialen worden geproduceerd door de Tandtechnicus in Rijswijk en Zoetermeer.

Tandtechnicus RijswijkEen Tandtechnicus maakt dus producten die het gebit van patiënten tegemoet komt. Een Tandtechnicus werkt in het Tandtechnisch Laboratorium van De Tandartsenkliniek. Hij gaat aan het werk, nadat hij een opdracht heeft doorgekregen van een tandarts, Tandheelkundig specialist of Kaakchirurg. De opdrachten die de Tandtechnicus binnenkrijgt, zijn vooral om implantaten en protheses te maken. Het is de taak van een Tandtechnicus om deze zo realistisch mogelijk te maken. Dat wil zeggen dat het namaakproduct niet van het echte lichaamsdeel te onderscheiden mag zijn. De producten die de Tandtechnicus maakt, zijn afhankelijk van de patiënt en dus zeer persoonlijk. Hij maakt zijn producten met toewijding en vakkennis. Zijn werk is een bijdrage aan een behandeling die uw gebit zou kunnen ondersteunen en corrigeren. Wanneer de tandtechnicus een prothese maakt, vervangt deze zelfs een deel van uw gebit, of zelfs uw hele gebit.
Onze Tandtechnicus is een fundament om u zo goed mogelijk tot dienst te kunnen zijn. Bijvoorbeeld wanneer u een prothese of knarsplaat nodig heeft. Deze heeft u te danken aan onze zeer vakkundige Tandheelkundig specialist.

Wilt u weten wat de Tandtechnicus allemaal nog meer doet en met wie hij nauw samenwerkt? Kijk dan op onze website. Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u deze zowel telefonisch als via een digitaal contactformulier aan ons kwijt. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.