Vanaf welke leeftijd moet je kind naar de tandarts?

Beste tandpasta’s ter wereld?
29 mei 2019
Op vakantie? Hier moet je aan denken!
29 juli 2019

Vanaf welke leeftijd moet je kind naar de tandarts?

Leeftijd kind tandarts

Vanaf welke leeftijd moet je kind naar de tandarts? Het is handig om te weten zodat je kind tijdig begint met de controle van het gebit! De leeftijd waarop het beste is om hiermee te beginnen is vanaf 2 jaar. Dat is het moment dat de melktanden door zijn gekomen. Het kind zal hier nog wat jaren mee moeten doen, dus een goede verzorging en een periodieke controle is zeker wel nodig!

Laat ze relaxt kennis maken

Vanaf welke leeftijd moet je kind naar de tandarts ligt er dus aan wanneer de melktanden door zijn gekomen. Het ene kind is hier wat eerder mee als het andere kind. Denk er zeker wel aan om dit te gaan doen op het moment dat ze er zijn, zo kan je kind wennen aan de tandarts. Veel kinderen en ook volwassenen houden niet van de tandarts, maar door ze op een relaxte manier kennis te laten maken, loop je minder risico dat er angsten ontstaan. Daarnaast wordt de tandarts ook niet eng, want als je periodiek laat controleren voorkom je problemen met het gebit!

Als de tanden van je kind door beginnen te komen is het goed om eenmaal daags met tanden poetsen te beginnen. Als alle tanden door zijn, dan zal dit twee keer per dag moeten gebeuren. En vanaf dan, weten we allemaal, is minimaal twee keer per dag de standaard!

Hoe vaak op controle?

Als je weet vanaf welke leeftijd moet je kind naar de tandarts, dan is het wijsheid om elk half jaar het gebit van je kind te laten controleren. Zo kan de tandarts periodiek checken voor gaatjes of andere problemen met het gebit. Ook kan de tandarts zien of er eventueel een beugel nodig is op latere leeftijd (wat helaas wel vaak het geval is). Zorg dat je kind vanaf de juiste leeftijd elk half jaar een bezoekje brengt aan de tandarts. Dit vormt een goede basis van een gezond gebit.

Bij de Tandartsenkliniek kun je terecht voor het gebit van jezelf en dat van je kinderen. De Tandarts in Rijswijk en Zoetermeer heeft een team van professionals die voor je klaarstaat. Mocht je kind of kinderen het spannend vinden, dan zorgt de tandarts ervoor dat die spanning wordt weggenomen. Ook voor andere behandelingen kun je terecht bij de Tandartsenkliniek.

WhatsApp WhatsApp ons