fbpx

Waar moet je op letten bij tandpasta?

gevoelig tandvlees
Gevoelig tandvlees wat kun je er tegen doen?
20 augustus 2018
Harde of zachte tandenborstel?
Een harde of zachte tandenborstel? Wat is beter?
19 oktober 2018

Waar moet je op letten bij tandpasta?

tandpasta

Waar moet je op letten bij tandpasta?

Wanneer heb je nou de juiste tandpasta?

Iedereen weet dat een goede tandenborstel de basis is voor de dagelijkse mondhygiëne. Het is daarom logisch dat je deze na een bepaalde tijd ook vervangt. Maar hoe zit dat dan met tandpasta? Het verwijdert natuurlijk geen tandplak, dus kan het overbodig lijken. Tandpasta houdt je tanden echter zeer gezond en sterk. Het zorgt er namelijk voor dat je tanden wit blijven en hun glazuur niet verliezen. Dus wat kun je het beste op je tandenborstel spuiten? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

Wat als je ontstoken tandvlees hebt?

Mensen die lijden aan ontstoken tandvlees hebben tandvlees dat bloedt tijdens het poetsen. Dit bloeden is gemakkelijk te verhelpen door twee keer per dag consistent te poetsen. Ook kun je ’s avonds flossen om dit te verhelpen. Tegenwoordig is er bovendien tandpastasoort voor mensen met gevoelig tandvlees. Dit is niet een remedie voor jouw ontstoken tandvlees, maar het is wel een milde tandpastasoort. Een deel van de pijn tijdens het poetsen die je met een tandvlees ontsteking hebt komt hierdoor. Het prikt namelijk in de wondjes van je tandvlees. Met een mildere tandpastasoort heb je hier veel minder last van.

Tandpastatips voor rokers

Rokers gebruiken vaak rokerstandpasta om hun tanden wit te houden of weer wit te maken. Deze zou speciale ingrediënten bevatten die je tanden witter maken. Ook zouden sommige rokerstandpasta’s je tandglazuur weer kunnen herstellen. Helaas is geen van beide waar. Rokerstandpasta is in principe niet beter voor je tanden dan normale tandpastasoorten. Ook kan jet je tandglazuur niet meer herstellen. Wanneer glazuur namelijk weg is en er een grijze gloed op je tanden zit komt dit niet meer terug. De enige manier waarop je tanden in dat geval nog wit kunnen worden is door ze te bleken.

Hoe krijg je extra witte tanden?

Je kunt je tanden laten bleken bij een specialist, maar je kunt dit ook zelf doen. Door eens per week kwartier lang met waterstof peroxide te poetsen worden je tanden witter. Je kunt ook kokosnoot olie gebruiken wanneer je liever op natuurlijke wijze je tanden bleekt. Dit mag alleen geen vervanging zijn voor normale tandpasta. Dat is erg slecht voor je glazuur. Daarnaast krijg je last van tandsteen wanneer je maar een keer per week poetst. Als de verkleuring niet zo erg is hoef je echter alleen een whitening tandpastasoort te gebruiken. Je tandarts kan ook altijd een advies uitbrengen wat het beste past bij jouw gebit!

WhatsApp App ons