fbpx

Betalen & Infomedics

De opbouw van de tandartsrekening

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de tandartsrekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld dat kan verschillen per tandartsenpraktijk.

Wij zijn in onze tandartsenpraktijk liever met u bezig, dan met onze administratie. Daarom hebben wij de facturering aan Fa-med uitbesteed. Voor vragen over uw tandartsnota verwijzen wij u naar Fa-med.

Algemene betalingsvoorwaarden Fa-med

Het betalingstraject van Fa-med is als volgt:

 • Stap 1:
  Aanmaken en versturen van de nota: Er geldt een betalingstermijn van 30 dagen. Het bedrag dient te worden overgemaakt op IBAN nummer  NL97ABNA0627000800. Mocht de betaling niet binnen komen binnen 30 dagen dan volgt stap 2.
 • Stap 2:
  Versturen van de 1e Herinnering, ingebrekestelling: De patiënt krijgt nog 7 dagen de tijd om de nota te betalen. Als ook daarna de betaling niet binnen is volgt stap 3.
 • Stap 3:
  14 dagen brief/ aanmaning: In deze brief krijgt de patiënt nog 14 dagen de tijd, er staat een datum in de brief  voor welke datum de betaling op de rekening van Famed moet staan om kosten te voorkomen, om de betaling alsnog aan Famed te voldoen. Als deze betaling na de vermelde datum in de brief niet bij Famed op de rekening staat dan zullen er incassokosten en wettelijke rente in rekening worden gebracht bij de patiënt. De incassokosten zijn minimaal € 40,- en de wettelijke rente is 15% van de hoofdsom. Mocht de betaling dan nog niet binnen zijn dan volgt stap 4
 • Stap 4:
  De laatste aanmaning voor overdraging naar het incassobureau: De patiënt krijgt nog 7 dagen de tijd om de hoofdsom inclusief de kosten aan Famed te voldoen. Mocht dit niet binnen 7 dagen betaald zijn zal het nog openstaande bedrag worden overgedragen aan het incassobureau. Dit geldt voor heel het openstaande bedrag maar ook eventueel voor alleen de kosten, stel dat de hoofdsom alsnog wel betaald wordt. Na die 7 dagen wordt de nota daadwerkelijk uit handen gegeven aan het incassobureau.

Vragen over uw tandartsrekening?


Voor vragen over uw tandartsnota verwijzen wij u naar Fa-med.

Contactgegevens Fa-med
Website: www.notavanfamed.nl
E-mail: contactcenter@famed.nl

Bereikbaar op werkdagen - 08:00 - 18:00 uur.

Algemene vragen: 0900 - 0885 (€ 0,90 p/gk)
Duplicaatnota aanvragen: 0900 - 0882 (€ 0,90 per gesprek)

Tandartsverzekeringen
U kunt zich bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking: www.allesoverhetgebit.nl/polisvergelijker.
WhatsApp App ons