Kunstgebit Rijswijk en Zoetermeer

Beter leven met een kunstgebit dankzij De Tandartsenkliniek in Rijswijk en Zoetermeer

Kunstgebit RijswijkBeslissen tot het nemen van een prothese is een grote verandering. Het kan zijn dat u er al lang over na heeft gedacht, of dat u pas begint met oriëntatie. De Tandartsenkliniek helpt en ondersteunt u graag bij deze moeilijke confrontatie. Samen met de tandarts kunt u overleggen of en welke soort kunstgebit het beste bij u past.

Het is een zeer moeilijke beslissing om uw eigen, natuurlijke gebit in te wisselen voor een kunstgebit. De Tandartsenkliniek weet dat als geen ander. Al vele patiënten zijn gekomen om dit proces te doorlopen. Meestal zijn dit patiënten die ernstig worden belemmerd tijdens het praten en eten. Vooral het eten wordt pijnlijk, waardoor vele patiënten uiteindelijk hun eetlust verliezen.

Er zijn vele verschillende soorten prothesen. Natuurlijk is er het oude en bekende uitneembare gebit. Door de tijd heen is het comfort en de functionaliteit van deze prothese aanzienlijk verbeterd. Hierdoor zit het lekkerder in uw mond, blijft het beter zitten en ziet het er realistisch uit. Niemand zal merken dat u een kunstgebit draagt. En dat geldt natuurlijk ook voor de andere protheses.
Doordat de tanden en kiezen in de onderkaak vaak sterker zijn dan die in de bovenkaak, kunt u ervoor kiezen om alleen de tanden en kiezen in uw bovenkaak te vervangen voor een gedeeltelijk kunstgebit. Ook is het mogelijk om naast het bekende uitneembare kunstgebit te kiezen voor een klik kunstgebit. Hierbij worden er speciale schroeven in uw kaak gezet, die met uw bot meegroeien. U kunt uw gebit gemakkelijk in- en uithalen, zonder het gebruik van kleefmiddeltjes. Tot slot is er nog een partiële prothese, een speciaal gedeeltelijk kunstgebit, voor als u slechts enkele tanden en/of kiezen mist.

Op onze website kunt u gemakkelijk en gratis, folders downloaden met betrekking tot een kunstgebit. Hierin staat uitgebreide informatie over de overgang naar een kunstgebit en over het onderhoudt ervan. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd even digitaal of telefonisch contact met ons opnemen.