Kunstwortel in de kaak

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Dit is lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot zich gemakkelijk hecht. Deze implantaten worden voorzien van een kroon, brug, plaat- of frameprothese of een overkappingsprothese (klikgebit). Deze behandeling wordt ook wel implantaatoperatie genoemd.

Voor & na foto implantaten plaatsen

Implantaat met een kroon

Een kroon is het zichtbare deel van een tand of kies. Soms is de kroon dermate beschadigd of misvormd dat deze vervangen moet worden door een kunstkroon. Een kunstkroon wordt meestal ook ‘kroon’ genoemd.

Voor & na foto implantaat met kroon

Implantaat met een brug

Een brug is één van de manieren om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (bestaande uit een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden. De brug omspant dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. De brug wordt met behulp van cement vastgezet en is niet door uzelf te verwijderen.

Vraag het aan de beste implantologen!

De Tandartsenkliniek biedt met een deskundig team van tandarts implantologen in Rijswijk, Tandarts Zoetermeer, en Hoofddorp de beste tandheelkundige zorg. Tijdens het eerste consult wordt een volledig onderzoek verricht om te bepalen wat voor u het beste is. Voor al uw vragen over implantologie kunt u het hiernaast getoonde reactieformulier invullen of bel direct 070 – 39 44 080.

Partiële prothese: plaat- of frameprothese


Als u een aantal tanden of kiezen kwijt bent, zorgt een partiële prothese ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Daarnaast kan de partiële prothese ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden bovendien de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf. Zonder de partiële prothese gaan de natuurlijke tanden namelijk scheef staan of kunnen ze verplaatsen. Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële prothese wordt vervaardigd, wordt een partiële prothese ook wel plaat- of frameprothese genoemd.